Datum

24 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, zondag 24-11-2019, stond de uitwedstrijd tegen Audacia uit Moergestel op het programma. Audacia stond op plaats 12 van de ranglijst met 8 punten uit 8 wedstrijden en 17 doelpunten vóór en 20 tegen. Gezien de plaats op de ranglijst van Audacia zou dit voor GSBW geen probleem moeten zijn. Onderschatting lag echter op de loer. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Milan van Boxtel, Rick van Amelsfoort, Tymen van Loon en Denzel van Houtum. Op de bank zaten: Geniti Ramautarsing, Luuk Becker, Dave Tierie, Simon Brand en Koen Meijboom.
1 e helft:
GSBW begon voortvarend en overtuigend aan de wedstrijd. In de 6 e minuut leidde dit al tot de 1 e kans. Een voorzet van links, door Denzel, werd door Igor maar net over gekopt.
In de 12 e minuut viel dan ook de 0-1. Een voorzet vanaf rechts door Tymen zeilde over de
"los" roepende keeper in de verre hoek binnen.
Gaandeweg de eerste helft zakte het niveau bij GSBW. Men werd slordiger in de passing en
het tempo was te laag. Dit leidde in de 26 e minuut in de 1-1. Een schot van de aanvoerder
kon door Jelle niet worden vastgehouden waarna Ward Ketelaars attent was en simpel
binnen kon tikken. In de 37 e minuut werd het zelfs 2-1. Een corner vanaf rechts werd terug
gelegd op de vrijstaande Bram Swinkels. Zijn pegel vanaf ongeveer 22 meter, met buitenkant
rechts, ging via de binnenkant van de linkerpaal binnen. 1 minuut later kwam GSBW alweer
op 2-2. Een lange bal van Tim werd door Igor prima, over de keeper, in de verre hoek gekopt.
GSBW was deze 1 e helft voetballend misschien wel de betere maar echt overtuigend was het
niet. Het was te slordig en het ontbrak aan passie en overtuiging.
Onder de rust was de overtuiging nog aanwezig dat er tegen dit Audacia geen puntverlies
mocht worden geleden.
2 e helft:
In de 51 e minuut kwam GSBW op een 3-2 achterstand te staan. Een te korte terug kopbal
werd door aanvoerder Alex Aarts onderschept en over Jelle gekopt. De bal stuiterde in
eerste instantie nog tegen de lat maar kon uiteindelijk door Harm Embregts worden binnen
getikt. In de 59 e minuut werd er dubbel gewisseld door GSBW. Koen en Simon kwamen in
het veld voor Tim en Rick van A.
In de 68 e minuut kwam GSBW op 3-3. Wederom was Igor de doelpuntenmaker. Hij kopte een
corner van Denzel prima binnen. Audacia kwam niet echt meer aan aanvallen toe en
probeerde met enkele overtredingen het spel te ontregelen. Er werd door de scheidsrechter
dan ook terecht 2x geel getoond. In de 77 e minuut kwam GSBW op een 3-4 voorsprong. Een
voorzet van Denzel werd door een verdediger uit de 16 gekopt en daarna door Milan, net
buiten de 16, ineens op de pantoffel genomen. De Audacia doelman was kansloos op deze
inzet. Iedereen van GSBW dacht dat de 3 punten vandaag alsnog mee naar Goirle zouden
kunnen worden genomen.
Audacia dacht daar echter anders over. In de 87 e minuut werd het alsnog 4-4. Een vrije trap,
vanaf rechts, werd door Hein de Kort ingeschoten en uiteindelijk door invaller Stan
Timmermans achter Jelle gewerkt.
Het was vandaag niet de beste wedstrijd van GSBW. De echte passie en overtuiging om te
winnen ontbrak. Volgende week is er kans op herstel in de thuiswedstrijd tegen Chaam.