0 - 5

4e klasse D

20 oktober 2019 14:00

Onbekend

Zondag, 20-10-2019, stond de uitwedstrijd tegen Tuldania uit Esbeek op het programma. Tuldania was het afgelopen seizoen, via de nacompetitie, gepromoveerd naar de 4 e klasse. Uit de eerste 4 wedstrijden behaalden zij 6 punten. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Dave Tierie, Rick Kuijpers, Michael Tschmarke, Tim Otten, Igor van Loon, Denzel van Houtum, Milan van Boxtel, Tymen van Loon en Simon Brand. Op de reservebank zaten: Matthew Haneveer, Reno Maas, Rick van Amelsfoort en Geniti Ramautarsing.
Beide 11-tallen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd waardoor het spel heen en weer golfde. In de 13 e minuut viel de eerste grote kans voor GSBW te noteren. De inleiding was een prima crossbal van Dion op Denzel. De verdediger van Tuldania kon niet bij de bal waardoor Denzel vanaf links richting het doel van de tegenstander kon opstomen. Hij gaf op tijd breed op Simon maar laatstgenoemde had iets te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor een verdediger nog redding kon brengen. Misschien had Simon de bal beter ineens op de pantoffel kunnen nemen. Het 1 e kansje voor Tuldania viel te noteren in de 18 e minuut. Het schot van Pieter Abrahams belandde recht in de handen van Jelle. In de
20 e minuut werd een corner van Denzel door Igor maar net over gekopt. 1 minuut later kon een schot van de linksbuiten van Tuldania maar net door Rick tot corner worden verwerkt. Tuldania en GSBW kregen hierna beiden nog enkele kansjes. De beste kansen waren echter voor GSBW. In de 40 e minuut leidde dit dan ook tot een terechte 0 – 1 voorsprong van GSBW. Een voorzet van rechts door Tymen werd door Milan prima binnen
geschoten. In de 42 e minuut viel de eerste en enige gele kaart van de wedstrijd. De gelukkige was Rens van Dommelen van Tuldania na een overtreding op Denzel. Vermeldenswaardig deze 1 e helft is misschien nog de omhaal van Tim die echter geen doelpunt opleverde.
In de 55 e minuut moest GSBW noodgedwongen de 1 e wissel toepassen. Dave moest met een wond aan de knie worden vervangen door Rick van A. 1 minuut later kwam GSBW op een 0-2 voorsprong. Na goed doorgaan van Michael op links lieten enkele verdedigers van Tuldania de bal lopen waardoor het voor Simon simpel was om de bal bij de 2 e paal binnen te schieten. Hierna kreeg GSBW nog enkele kansen om de wedstrijd te beslissen. De echte beslissing viel echter pas in de 75 e minuut. Op aangeven van Denzel passeerde Simon zijn tegenstander en met links liet hij de keeper van Tuldania kansloos met een schuiver in de rechter hoek waardoor de 0-3 een feit was. De wedstrijd was gelopen waardoor Milan uit
voorzorg (liesklachten) kon worden vervangen door Matthew. In de 77 e minuut kwam GSBW op een 0-4 voorsprong. Wederom was de assist van Denzel. Nu was het de ingevallen Rick van A. die de bal simpel binnen kon tikken. In blessuretijd werd het zelfs nog 0-5. Wederom was Rick van A. de doelpuntenmaker. Nu was hij attent om een van richting veranderd schot van Igor binnen te tikken. Er werd vandaag prima gevoetbald waardoor de overwinning dan ook zeker terecht was. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan om 14.30 uur Jong Brabant uit Berkel-Enschot.