Gesta 1

4e klasse D

3 november 2019 14:30

Onbekend

Zondag, 03-11-2019, stond de thuiswedstrijd tegen Gesta uit Galder op het programma. Gesta stond op plaats 8 van de ranglijst met 8 punten uit 6 wedstrijden. Verder was er weinig bekend over deze tegenstander. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Koen de Bruijn, Rick Kuijpers, Michael Tschmarke, Tim Otten, Igor van Loon, Rick van Amelsfoort, Milan van Boxtel, Tymen van Loon en Denzel van Houtum. Als wissel waren beschikbaar: Geniti Ramautarsing, Luuk Becker, Koen Meijboom en Jasper van Nunen. Voorafgaand aan de officiële aftrap gaf de pupil van de wedstrijd, Che Staps (JO 9-2), het goede voorbeeld door enkele spelers van Gesta simpel te passeren en daarna
ook de keeper kansloos te laten.
GSBW nam gelijk het initiatief in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 6 e minuut al in de 1 e kans. Vanuit een prima steekbal van Igor kwam Rick van A. oog in oog te staan met de Gesta doelman. Laatstgenoemde was al razendsnel uit zijn doel gelopen en kon daardoor de inzet van Rick wegwerken. 2 minuten later kopte Dion, vanuit een corner, op de paal. GSBW was duidelijk meer in balbezit maar het tempo was te laag. In de 24 e minuut viel eindelijk de 1-0. Een vrije trap van Tim werd, na een prima loopactie, door Igor goed binnen getikt. Weer 3 minuten later werd het al 2-0. Wederom was een vrije trap de inleiding. Ditmaal werd deze, vanaf het middenveld, genomen door Milan en prima afgewerkt door Rick K. Na 34 minuten
werd er al gewisseld door Gesta. Nr. 5 (Joeri Janssen) werd vervangen door Nr. 9 (Frits Verheijen). In de 41 e minuut viel de 1 e gele kaart. De gelukkige was Maurice van Wijngaart na een te forse overtreding op Milan. Enkele minuten later kreeg ook Rick van A. geel na een overtreding op de eerder genoemde Nr. 4. Op slag van rust kwam GSBW goed weg. Een pegel van de eerder genoemde nummer 4, vanaf ongeveer 22m, werd door Jelle formidabel uit de linkerbovenhoek getikt. Voor het zelfde geld had het zomaar 2-1 gestaan en was GSBW toch iets anders naar de thee gegaan. Onder de rust was er geen aanleiding om te wisselen.
Al in de 46 e minuut kwam GSBW op een 3-0 voorsprong. Op aangeven van Igor verschalkte Milan de keeper van Gesta, vanaf links, met een lob in de verre rechterhoek. Weer 3 minuten later werd het zelfs 4-0. Vanuit een prima pass van Rick K. verscheen Igor alleen voor de keeper. Zijn aanname van de bal was perfect alsmede de afronding waardoor hij zijn 2 e van vandaag maakte. Gesta probeerde het nog wel maar was niet bij machte om het
GSBW vandaag lastig te maken. In de 68 e minuut werd het bijna 5-0. De schuiver van Tymen ging net naast de verkeerde kant van de paal. In de 72 e minuut werd er, uit voorzorg, dubbelgewisseld door GSBW. Igor en Rick van A. werden vervangen en Koen en Jasper kwamen voor hen in het veld. In de 76 e minuut viel de 5-0. Vanuit een actie van Denzel was Milan attent bij de 2 e paal en tikte simpel zijn 2 e binnen. In de 84 e minuut werd het zelfs 6-0. Aanleiding was een vrije trap op rechts. Denzel en Milan speelde 1 tegenstander van Gesta prima uit. De voorzet van Denzel werd uiteindelijk door Dion bij de 2 e paal binnen getikt. Uit frustratie pakte verdediger Teun Braspenning nog een gele kaart na een overtreding op Denzel.
Al met al vandaag een terechte overwinning waarbij er ook goed werd gevoetbald. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Were Di uit Tilburg.