Datum

7 december 2019 19:00

Accommodatie

Onbekend

Na overleg met Riel werd overeengekomen om de wedstrijd Riel – GSBW te spelen bij GSBW op zaterdag 07-12-2019. De derby vond dus plaats op ons sportpark D′n Kuijl. Iedereen was op tijd aanwezig bij GSBW behalve de scheidsrechter van dienst. Hij had kennelijk de plaats van spelen niet goed gelezen en stond in Riel. Riel stond op plaats 8 van de ranglijst met 13 punten uit 10 wedstrijden en 16 doelpunten voor en 17 tegen.
GSBW begon deze derby met de volgende 11: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Koen de Bruijn, Rick Kuijpers, Tim Otten, Igor van Loon, Milan van Boxtel, Rick van Amelsfoort, Tymen van Loon en Denzel van Houtum. Als wissel waren beschikbaar: Simon Brand, Dave Tierie, Danny van Laarhoven, Willem Kleijssen en Geniti Ramautarsing. Willem Vissers moest tijdens de warming-up afhaken met een enkelblessure.
De opkomst van de spelers op het veld was er een om niet snel te vergeten. Er werd namelijk een hoop vuurwerk afgestoken alsmede rookfakkels in de kleuren blauw en wit. Voorafgaand aan de officiële aftrap gaf onze pupil ( Pim Vermeulen - JG2) het goede voorbeeld door de bal simpel onder de keeper van Riel door in het doel te schieten.
1 e helft:
Riel begon fel aan de wedstrijd hetgeen al binnen 4 minuten resulteerde in 2 corners. GSBW was te onrustig bij balbezit waardoor deze te snel weer werd ingeleverd bij Riel. Onverwachts kwam GSBW in de 17 e minuut op een 1-0 voorsprong te staan. Een lange bal van Igor werd door een Riel verdediger te zacht terug gekopt naar de keeper. Rick van A. was attent en kwam daardoor oog in oog te staan met Riel doelman Dave van Berkel. Rick bleef koel en schoof de bal simpel binnen. In de 22 e minuut kwam Riel bijna op 1-1. Uit een voorzet vanaf links kopte Robbert Swinkels, invrijstaande positie, van dichtbij maar net naast. Na een half uur spelen moest Igor worden vervangen wegens een wond onder zijn oog (jukbeen) die later op de avond moest worden gehecht bij de huisartsenpost. Danny kwam voor hem in het veld. Riel was deze 1 e helft zeker niet de mindere en GSBW mocht
zich dan ook gelukkig prijzen met de 1-0 ruststand.
2 e helft:
In de 51 e minuut moest GSBW noodgedwongen de 2 e wissel toepassen. Tim moest met een scheenbeenblessure worden vervangen waardoor Simon voor hem in het veld kwam. Enkele minuten later had voornoemde wissel bijna succes. Simon kapte zijn tegenstander goed uit en schoot maar net naast. In de 67 e minuut viel dan alsnog de 2-0. Vanuit een aanval over links behield Simon het overzicht stelde Tymen in staat de 2-0 op het scorebord te laten zetten. In de 77 e minuut moest GSBW wederom noodgedwongen wisselen. Nu moest Rick van A. met een teenblessure worden gewisseld en kwam Willem Kl. voor hem in het veld. In de 82 e minuut viel de 3-0. Vanuit een prima combinatie door het centrum was het voor
Denzel simpel om de bal van dichtbij achter Dave van Berkel te tikken. Riel probeerde het nog wel deze 2 e helft maar vonden vaak Jelle op hun weg of de bal ging ruim naast. In de 88 e minuut kwam GSBW zelfs op een 4-0 voorsprong. Een prima combinatie over rechts, via Tymen en Denzel, werd door Simon uiteindelijk koel afgerond. Al met al een prima overwinning vandaag waardoor het nog lang onrustig bleef in het blauwwituilen nest.
GSBW blijft dus lijstaanvoerder. Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Om 14.00 uur is dan SV Reeshof de tegenstander.