8 maart 2020 14:30

Scheidsrechter

A.J.P. (Rian) Vermeulen

Onbekend

Vandaag, zondag 08-03-2020, stond de thuiswedstrijd tegen Jong Brabant uit Berkel-Enschot op het programma. De 1 e wedstijd bij Jong Brabant was door GSBW met 2-0 verloren. Pupil van de wedstrijd, Daan van der Schoot, gaf voorafgaand aan de officiële aftrap het goede voorbeeld door de JB doelman simpel te passeren met een schuiver in de linker benedenhoek.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Patrick Weel, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Dave Tierie, Igor van Loon, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Tymen van Loon, Simon Brand en Denzel van Houtum. Als wissel waren beschikbaar: Luuk Becker, Rick van Amelsfoort en Willem Kleijssen.
Beide 11-tallen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en keken de kat uit de boom. Jong Brabant was iets meer in balbezit. De 1 e kans was dan ook voor de tegenstander van vandaag. Vanaf de linkerkant kwam spits Floris Ermen naar binnen en vanaf ongeveer 18m schoot hij op doel. Jelle stompte de bal weg maar ook de rebound was voor een Jong Brabant speler. Ook op deze inzet van Zeger Vugts had Jelle een antwoord en tikte de bal corner.
GSBW was slordig in de passing. De 1 e kans voor GSBW viel dan ook pas te noteren in de 28 e minuut. Vanuit een vrije trap, genomen door Bradley, kopte Igor in de handen van doelman Floris Jonkers. Jong Brabant was deze 1 e helft iets meer in balbezit. GSBW speelde in een te laag tempo en de duels werden niet gewonnen.
Onder de rust werd er niet gewisseld. GSBW begon beter aan de 2 e helft. Dit leidde in de 52 e minuut tot een prima kans. Vanuit een actie over de rechterkant door Denzel werd Igor in stelling gebracht. Helaas belandde het schot van Igor op de vuisten van de Jong Brabant doelman. Ook de rebound van Milan bracht geen succes en kon uiteindelijk door een Jong Brabant verdediger worden weggewerkt. GSBW hield wel het initiatief deze 2 e helft maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Er werd door beide 11-tallen nog enkele wissels toegepast maar ook dit leidde niet tot het gewenste resultaat.
Jong Brabant kon ook niet echt gevaarlijk meer worden waardoor eigenlijk iedereen zich wel kon vinden in een gelijkspel. Helaas, voor GSBW, viel in de 93 e minuut toch nog de 0-1. Vanuit een corner vanaf rechts werd de bal ongelukkig door een GSBW speler achter zijn eigen doelman gewerkt en was een nederlaag alsnog een feit.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Were Di in Tilburg op het programma.