4e klasse D

6 oktober 2019 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 06-10-2019, stond de lastige uitwedstrijd tegen OVC ′26 uit Tilburg op het programma.
OVC was de koploper na de 1 e 2 wedstrijden met 6 punten en een doelsaldo van+ 5.
GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Denzel van Houtum, Luuk Becker, Tymen van Loon en Simon Brand. Als wissels waren beschikbaar: Dave Tierie, Koen Meijboom, Rick van Amelsfoort en Timo Maas.
Al in de 2 e minuut kreeg OVC het eerste kansje. Vanuit een te zachte terugspeelbal kreeg spits Nassreddine el Haddadi bijna een kans. Gelukkig was Jelle attent en kon hij de bal met een sliding wegwerken. In de 10 e minuut viel de eerste kans voor GSBW te noteren. Vanuit een prima lange crossbal
van Tymen op Luuk kwam laatstgenoemde oog in oog te staan met de OVC doelman. Helaas schoot Luuk op de vuisten van de keeper. In de 14 e minuut kreeg OVC een vrijetrap te nemen vanaf de punt 16. Aanvoerder Mitchel van Zelst schoot deze op de lat. In de 21 e moest GSBW noodgedwongen de eerste wissel toepassen. Willem moest met een enkelblessure worden vervangen en Dave kwam voor hem in het veld. OVC was sterker en GSBW leed te makkelijk balverlies. In de 25 e minuut kreeg Igor nog een redelijke kans. Uit een voorzet van Denzel kopte hij maar net voorlangs. In de 27 e minuut kwam OVC op een 1-0 voorsprong. Een verkeerde terugspeelbal was de aanleiding. Spits Nassreddine el Haddadi was attent, omspeelde Jelle, en schoof de bal simpel binnen. Met deze 1-0 werd de rust bereikt. Deze stand was niet onverdiend. Het voetbal van GSBW was niet best en kon alleen maar beter worden. We hadden nog 45 minuten om dit recht te zetten. Er werd onder de rust niet gewisseld.
De thee had GSBW goed gedaan. Al in de 46 e minuut leidde dit tot een kans voor Denzel. Helaas besloot hij de bal breed te leggen waar het misschien beter was geweest om zelf te schieten. GSBW was vastberaden om een goed resultaat te behalen. In de 66 e minuut kreeg Simon misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Van dichtbij werd zijn inzet met een miraculeuze redding door de OVC doelman uit zijn doel getikt. GSBW zette OVC steeds meer onder druk. Helaas werd het in de 68 e minuut uit een spaarzame counter 2-0. Een voorzet vanaf links werd door de eerder genoemde spits bij de 2 e paal binnen getikt. In plaats van 1-1 werd het dus 2-0. In de 70 e minuut moest Luuk met een knieblessure worden vervangen door Koen. GSBW bleef de druk opvoeren. Dit leidde in de 78 e minuut tot de 2-1. Een door Igor doorgekopte bal werd door Denzel bij de
2 e paal binnen getikt. GSBW kreeg daarna nog wel enkele kansen. OVC probeerde op verschillende manieren, vooral verbaal en met 5x geel, GSBW uit het spel te halen. Uiteindelijk lukte dit ook, werd er niet meer gescoord, en was de 1 e nederlaag van deze competitie een feit.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen RKDVC op het programma.