31 maart 2019 14:30

Scheidsrechter

E. (Ed) Piket

Onbekend

Vandaag, zondag 31 maart 2019, stond wederom de thuiswedstrijd tegen Jong Brabant op het programma. Op 10-03-2019 moest de wedstrijd, na 20 minuten, noodgedwongen worden gestaakt wegens de windoverlast. De belangen in deze wedstrijd waren groot. Jong Brabant stond op plaats 3 en GSBW op plaats 4. Jong Brabant heeft echter 2 wedstrijden meer gespeeld.
GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Michael Tschmarke, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Willem Vissers, Tim Otten, Igor van Loon, Milan van Boxtel, Bradley Luijten, Matthew Haneveer en Nermin Husic. Op de bank zaten: Andrej Spajic, Luca Glorius, Denzel van Houtum, Deniz Baris en LuukBecker.
Na een indrukwekkende 1 minuut stilte wegens het overlijden van GSBW-lid Roos van Gurchom en de 1-0 door onze pupil van de wedstrijd Raff van Gestel, kon de wedstrijdbeginnen. Jong Brabant probeerde GSBW gelijk onder druk te zetten. GSBW gaf iets te veel ruimte weg en leverde de bal te vaak in bij de tegenstander. Al in de 14 e minuut kreeg Jong Brabant de 1 e kans. Na slecht verdedigen kon een speler van Jong Brabant alleen richting
Jelle lopen. Gelukkig voor GSBW schoot hij te gehaast waardoor de bal naast ging. 2 minuten later was GSBW wederom niet bij de les. Nu stuiterde de inzet van Jelle Jonkers net over het doel. GSBW was de bal te snel weer kwijt en was slordig in de passing. Pas in de 26 e minuut viel de 1 e kans voor GSBW te noteren. Op aangeven van Tim knalde Nermin, vanaf ongeveer 15m, op de kruising. 1 minuut later kwam GSBW toch, enigszins onverwachts, op een 1-0 voorsprong. Een vanaf rechts door Bradley genomen corner werd door Rick prima binnengekopt. 10 minuten later kwam GSBW met 10 man te staan. Na een domme en onnodige handeling kreeg Nermin een rode kaart. Jong Brabant ging steeds meer druk zetten maar toch kreeg GSBW nog een prima kans. Op aangeven van Bradley kon Matthew deze kans echter niet benutten. Op slag van rust kreeg Tijn van Zantvoort nog een gele kaart.
Onder de rust werd er niet gewisseld bij GSBW. Bij Jong Brabant werd er wel 1x gewisseld. In de 56 e minuut kwam Jong Brabant op 1-1. Een voorzet vanaf rechts werd door de vrijstaande Tom Bastings bij de 2 e paal binnen gekopt. GSBW had het moeilijk met 10 tegen 11. In de 64 e minuut moest Willem met een enkelblessure worden vervangen en kwam Luca voor hem in het veld. In de 69 e minuut kreeg Tijn van Zantvoort een rode kaart wegens het onderuithalen van de doorgebroken Milan. Het werd dus weer 10 tegen 10. In de 75 e minuut vond er een dubbele wissel plaats bij GSBW. Matthew en Tim werden vervangen door Luuk en Denzel. GSBW ging toch voor de overwinning. In de 85 e minuut werd er ook door Jong Brabant dubbel gewisseld. Ook zij gingen voor de 3 punten. In de 85 e minuut kwam GSBW bijna op 2-1. Vanuit een corner, genomen door Bradley, kopte
Luuk maar net voorlangs. Ook Jong Brabant kreeg nog enkele kansjes maar er werd niet meer gescoord. GSBW kon zich wel vinden in dit gelijke spel, zeker nadat er vanaf minuut 37 met 10 man moest worden gespeeld.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen TSV Gudok op het programma. Het aanvangstijdstip van deze wedstrijd is 14.00 uur.