JG-voetbal

Het initiatief voor het oprichten van een JG voetbalteam binnen GSBW komt van een van de spelers zelf, van Django Koolen. Een prachtig initiatief bleek in 2010 want niet alleen de kinderen waren enthousiast en super gemotiveerd. Maar ook de ouders en GSBW. Hartverwarmende en positieve reacties kreeg de vereniging na het spelen van een oefenwedstrijd op zaterdag 16 oktober 2010. Het JG voetbalteam JG1 was geboren. Op woensdag 3 november 2010 werd gestart met de eerste training, en na de winterstop in 2011 werd er aangehaakt in de competitie. De resultaten waren/ zijn niet belangrijk, het plezier in het spelletje van de kinderen was/ is vele male belangrijker.

Ons doel is om kinderen van 6 tot en met 18 jaar met een beperking te laten sporten, en het spelletje voetbal leren. om zich zo even “gewoon ” kind te laten voelen. Want wat is er leuker om als kind te kunnen doen wat je leuk vindt met vrienden om je heen.

Voor wie: JG voetbal bij GSBW is voor kinderen met een beperking die daardoor niet kunnen deelnemen aan een regulier team. Dat kan zijn met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Of chronisch ziek. We hebben op dit moment 3 teams. GSBW JGA1 met de leeftijden van 13 t/m 18, GSBW JGB1 met de leeftijden van 12 t/m 16 jaar, JGD1 met de leeftijden 6 t/m 13 jaar Bij plaatsing in één van de 3 teams kijken we eerst naar de leeftijd, dan naar het fysieke kunnen van een speler. Zodat iedere speler op zijn/ haar niveau mee kan en zo met veel plezier kan voetballen.

We doen mee aan een complete competitie(uit en thuis) van de KNVB. In 3 verschillende poules. Dat komt neer op ongeveer 2 wedstrijden per maand. Daarnaast spelen we ook onderlinge competitiewedstrijden die we zelf organiseren. De spelers van alle teams ontvangen voor aanvang competitie de het complete programma, maar let op: wijzigingen kunnen er altijd plaats vinden!

Ook nemen we deel aan georganiseerde G-toernooien die we beperkt houden op 2/3 per seizoen. En tijdens de winterstop organiseren wij zelf het GSBW G zaalvoetbaltoernooi om zo onze en andere kinderen in de winter een leuk voetbalmoment te geven. Zie de speciale toernooi-website: www.gsbw-gvoetbal.nl

Trainen: De trainingen vinden plaats elke woensdag van 17:00 tot 18:00. Met uitzondering van de schoolvakanties. En in de maanden december- januari en februari trainen we binnen. Lijkt het je leuk om te komen voetballen, kom dan kijken bij de training of nog leuker doe meteen mee. De eerste 4- 5 keer mag je gratis meedoen.

Leuk weetje: De G in de naam G-voetbal slaat overigens niet op ‘gehandicapten’, zoals weleens wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen zo’n ruim 35 jaar geleden een nieuwe categorie moest worden benoemd, gebeurde dit automatisch met de letter G. De letter J staat voor jeugd. Voor vragen of meer informatie kunt U terecht bij Antoinette Koolen: g-voetbal@gsbw.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!