5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-343927

Zondag, 20-11-2022, stond de uitwedstrijd tegen Baardwijk op het programma. Baardwijk
stond op plaats 5 van de ranglijst met 12 punten uit 7 wedstrijden. Bekend was dat het een
lastige ploeg is die met veel inzet speelt.
Het was ook wedstrijd nummer 8 en de laatste van de 1 e periode. Bij winst of een gelijkspel
zou GSBW winnaar zijn van deze 1 e periode. Bij verlies was het doelsaldo belangrijk.
GSBW begon deze regenachtige en koude zondagmiddag met de volgende 11: Jelle van der
Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Joe Romijn, Damian Dielemans, Timo Smulders, Milan
van Boxtel, Imad Kharichef, Denzel van Houtum, Willem Kleijssen en Danilo Farci.
Als wissel waren beschikbaar: Danny van Laarhoven, Bradley Luijten, Jessey Akkermans, Nick
Swinkels, Mathieu Schols, Simon Brand en Jeffrey van Gestel.
1 e helft:
GSBW begon rustig voetballend en afwachtend aan de wedstrijd. De 1 e kans viel te noteren
in de 6 e minuut. Op aangeven van Milan kon Imad vanaf de rand 16 uithalen. De keeper van
Baardwijk redde prima op zijn schuiver in de rechter benedenhoek.
Baardwijk was veel feller in de duels, zakte in en loerde op de counter. De 1 e kans voor
Baardwijk was in de 14 e minuut. Na een foutieve pass van GSBW kon spits Kay Kemmeren
alleen richting Jelle opstomen. Met Joe in zijn rug schoot hij gelukkig ver naast. In de 18 e
minuut kopte Igor een vrije trap van Timo maar net naast. Hierna werd Baardwijk steeds
gevaarlijker. In de 26 e minuut resulteerde dit in de 1-0. Op aangeven van de aanvoerder kon
de eerder genoemde spits wederom alleen op Jelle afgaan. Deze keer omspeelde hij deze en
scoorde simpel. GSBW was gewaarschuwd maar het werd niet beter. In de 31 e minuut werd
het dan ook 2-0. Een voorzet van de rechterkant werd door Wesley Leijten bij de 2 e paal
binnen getikt. In de 36 e minuut viel dan toch de 2-1. Een corner van Denzel werd door Joe
binnen gekopt. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht en was het tijd om de zaken
te bespreken en op orde te krijgen. Het was duidelijk dat het de 2 e helft beter moest en dat
er feller gespeeld moest worden. Onder de rust werd Danilo gewisseld en kwam Bradley
voor hem in het veld.
2 e helft:
GSBW begon iets beter aan de 2 e helft maar Baardwijk bleef gevaarlijk op de counter. In de
56 e minuut schoot Denzel, op aangeven van Imad, net naast. In de 57 e minuut kwam GSBW
goed weg. Een scherpe counter van Baardwijk leidde tot een kans van Kay Kemmeren.
Gelukkig kon Igor op de doellijn redding brengen. In de 64 e minuut kopte Willem een voorzet
van Denzel net naast. In de 70 e minuut werd middenvelder Timo vervangen voor aanvaller
Jessey. GSBW ging meer druk zetten maar moest achterin wel attent blijven. In de 70 e
minuut kreeg Baardwijk een penalty na een ongelukkige overtreding in de 16. Aanvoerder
Delano Boezer liet zich deze kans niet ontnemen en liet Jelle kansloos waardoor de 3-1 op
het scorebord verscheen. In de 79 e minuut kwam GSBW op 3-2. Een voorzet vanaf de
rechterkant werd door Damian binnen gekopt. Mathieu en Simon kwamen nog in het veld
om te proberen een gelijkspel te forceren. Helaas, de bal wilde er niet meer in waardoor de
1 e nederlaag van deze competitie een feit was.
Na een dik half uur wachten werd bekend dat Jong Brabant met 3-0 had gewonnen van
Were Di.
Door dit resultaat is GSBW op basis van een beter doelsaldo (+3) toch winnaar van de 1 e
periode en dus in ieder geval verzekerd van nacompetitie.
Volgende week zondag, 27-11-2022, wordt er om 14.30 uur thuis gespeeld tegen Were Di.