Molenstraat 4
5066XH
MOERGESTEL
tel. 013-7852653

Zondag 16-10-2022 stond de lastige uitwedstrijd tegen Audacia in Moergestel op het programma. Vooraf was bekend dat GSBW het altijd moeilijk heeft tegen deze tegenstander.

GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Simon Brand, Tymen van Loon en Wolf Diederen.

Als wissel waren beschikbaar: Nick Swinkels, Mathieu Schols, Danny van Laarhoven, Timo Smulders, Jessey Akkermans en Koen van de Leur.

1e helft:

GSBW begon afwachtend aan de wedstrijd. Toch viel in de 5e minuut de 1e kans te noteren. Op aangeven van Simon kreeg Wolf vanaf de rechterkant een vrije schietkans. Helaas ging zijn inzet voorlangs. Audacia speelde op de counter en gebruikte de lange bal om de spitsen aan het werk te zetten. In de 15e minuut kreeg Bradley een redelijke kans. Na zijn tegenstander te hebben uitgekapt ging zijn schot, vanaf ongeveer 20m, net naast de verkeerde kant van de paal. In de 25e minuut kreeg Audacia de 1e serieuze kans. Het schot van Ward Ketelaars werd echter bekwaam door Jelle gepakt.

GSBW speelde niet geconcentreerd waardoor de ballen niet aankwamen. Tevens was het tempo te laag om het de tegenstander echt moeilijk te maken.

In de 36e minuut viel dan toch de 0-1. Op aangeven van Denzel schoot Tymen vanuit een moeilijke hoek via de keeper raak. 3 minuten later werd het 0-2. Vanuit een snelle counter, ingeleid door Bradley en door Tymen breed gelegd op de meegelopen Milan, werd de bal door laatstgenoemde prima binnen geschoten. Er werd door Audacia nog gedacht aan buitenspel maar er werd door de assistent-scheidsrechter niet gevlagd waardoor de scheidsrechter het doelpunt natuurlijk goed keurde.
Het spel van GSBW was nog niet echt overtuigend maar de voorsprong was wel terecht.

Onder de rust werd Damian vervangen door Nick.

2e helft:

Bijna vanaf de aftrap kreeg Audacia een prima kans. Gelukkig belandde de inzet op de buitenkant van de paal. In de daarop volgende aanval van GSBW kwam Tymen oog in oog te staan met Audacia doelman Giel Ketelaars . De keeper kon de inzet van Tymen tot corner tikken. Uit deze corner kopte Tymen net naast. In de 50e minuut kreeg GSBW een penalty nadat Wolf in de 16 onderuit was gehaald. Bradley zette zich resoluut achter de bal en schoot onhoudbaar de 0-3 binnen. In de 63e minuut werd Wolf met lichte hamstring problemen vervangen door Mathieu. In de 65e minuut kwam GSBW op een 0-4 voorsprong. Milan slalomde voorbij enkele tegenstanders in de 16 maar stuitte uiteindelijk op de doelman. Deze kon de bal echter niet vasthouden waardoor de attente Bradley simpel kon scoren. In de 70e minuut werd Bradley gewisseld en kwam Danny voor hem in het veld. In de 75e minuut werd de uiteindelijke eindstand bepaald op 0-5. Dion kopte een door Denzel genomen corner binnen. Hierna werden Simon en Tymen nog vervangen door Timo en Jessey.

Volgende week zondag (23/10) is er geen competitieprogramma maar staat er een bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander in deze thuiswedstrijd is dan 3e klasser Nieuwkuijk.