5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Vandaag, zondag 13-11-2022, stond de thuiswedstrijd tegen WSJ op het programma.
WSJ stond op plaats 3 van de ranglijst met 15 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van
24 voor en 13 tegen. Bekend is dat WSJ een aantal technisch vaardige spelers in de selectie
heeft die het iedere tegenstander lastig kunnen maken.
GSBW begon deze wedstrijd met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor
van Loon, Joe Romijn, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Imad Kharichef,
Danilo Farci, Willem Kleijssen en Tymen van Loon.
Als wisselspelers waren beschikbaar: Danny van Laarhoven, Mathieu Schols, Simon Brand,
Jessey Akkermans, Tijn Santegoets, Koen de Bruijn en Niek de Jong.
Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd en lieten de bal goed rondgaan. WSJ was
de eerste 10 minuten iets meer in balbezit maar daarna nam GSBW het initiatief. Dit
resulteerde in de 18 e minuut in de 1-0 door Milan. Op aangeven van Willem liet hij keeper
Jordy Heessels kansloos. 2 minuten later kon de 2-0 op het scorebord worden genoteerd.
Tussen 2 verdedigers door scoorde Imad met een sliding en de punt van de schoen.
In de 24 e minuut werd het zelfs 3-0. Een lange bal van Joe werd door een WSJ verdediger
doorgekopt waarna de attente Willem er als de kippen bij was om bal met een lob over de
keeper in het doel te schieten. In de 32 e minuut had het zomaar 4-0 kunnen zijn. Op
aangeven van Danilo kon Milan alleen op de keeper af gaan. Helaas ging zijn inzet tegen de
keeper en kwam deze dus als winnaar tevoorschijn in dit 1 tegen 1 duel. WSJ kon niet echt
gevaarlijk worden behoudens enkele kleine kansjes. Jelle en de GSBW verdedigers stonden
echter goed en konden eventuele doelpunten voorkomen. In de 43 e minuut was het dan
toch raak voor WSJ. Vanuit een buitenspel positie werd er vanaf rechts een voorzet gegeven
waarna oud GSBW-er Melvin de Laat de bal bij de 2 e paal kon binnen tikken. De GSBW
assistent-scheidsrechter stond nog met zijn vlag omhoog maar de scheidsrechter wuifde dit
weg en keurde het doelpunt goed. Op slag van rust kreeg GSBW nog een vrije trap te nemen
vanaf de linker kant / punt 16. Imad schoot bijna binnen maar via de onderkant van de lat en
de keeper kon de 4-1 door WSJ worden voorkomen.
WSJ begon meer druk te zetten en probeerde zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te
maken. Toch werd het in de 53 e minuut 4-1. Een snelle ingooi van Imad werd door Willem
over de keeper in de verre hoek geschoten. Willem had echter niet gezien dat voorafgaand
aan de ingooi de keeper van WSJ de bal over de zijlijn had geschoten voor een blessure
behandeling van een GSBW speler. Uit sportief oogpunt werd daarna vanaf de aftrap WSJ
spits Harrie Hesselberth vrije doorgang verleend waardoor hij de 4-2 kon scoren.
GSBW kwam steeds meer onder druk te staan en vergat te voetballen. In de 64 e minuut
resulteerde dit in de 4-3. Vanuit een voorzet van de rechterkant kon Harrie Hesselberth de
bal bij de 2 e paal over de doellijn werken. Hierna werd de moegestreden Tymen gewisseld en
kwam Simon voor hem in het veld. WSJ werd steeds gevaarlijker en kreeg nog enkele goede
kansen. GSBW kreeg ook nog enkele kansjes maar er werd uiteindelijk niet meer gescoord.
Bij GSBW werden Milan, Willem en Danilo nog gewisseld en kwamen Danny, Jessey en
Mathieu nog in het veld. Al met al vandaag een zwaar bevochten overwinning maar er
konden toch weer 3 punten worden bijgeschreven.