Wedstrijdverslag GSBW - Blauw Wit ′81 2 - 0

Wim Rotherlaan 8
5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Na een prima voorbereiding waarbij werd gewonnen van het Belgische White Star, Zigo, RWB en Beerse Boys en het bereiken van de volgende ronde in de KNVB beker na overwinningen op SVSOS en Riel en een gelijkspel tegen RKDSV stond vandaag, zondag 25-09-2022, de 1e wedstrijd in de competitie 2022 – 2023 op het programma. Tegenstander in deze thuiswedstrijd was Blauw Wit ′81 uit de Moer.

GSBW begon met de volgende 11 aan deze wedstrijd: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Danny van Laarhoven, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Imad Kharichef, Denzel van Houtum, Willem Kleijssen en Tymen van Loon.

Op de reservebank zaten: Wolf Diederen, Lucan Kools, Simon Brand, Timo Smulders en Koen van de Leur.

Voorafgaand aan de officiële aftrap liet de pupil van de wedstrijd (Jelle van Oosterwijk JO7-2) zien hoe het moest en scoorde beheerst met een geplaatste bal in de linker benedenhoek.

1e helft:

GSBW probeerde gelijk het initiatief te pakken maar had al snel in de gaten dat het beducht moest zijn op de counters via de snelle buitenspelers van Blauw Wit ′81.

Het 1e kansje voor GSBW diende zich aan in de 9e minuut. Op aangeven van Bradley mocht Imad vrij uithalen vanaf ongeveer 18m. Helaas stond zijn vizier nog niet op scherp en ging het schot over het doel. 1 minuut later kreeg Imad wederom een vrije schietkans. Ditmaal op aangeven van Denzel. Helaas, ook nu ging de bal net over de lat. In de 13e minuut verdween een vrije trap, genomen door Denzel, maar net over de kruising.

In de 18e minuut kreeg Toby Netten van Blauw Wit ′81 een behoorlijke kans. Gelukkig scoorde hij niet en uit de daarop volgende counter van GSBW viel de 1-0. De counter werd ingeleid door Milan die Willem aanspeelde, die vervolgens Imad vrij zag staan. Ditmaal stond het vizier van Imad wel op scherp en liet hij de doelman kansloos vanaf de rand 16 waardoor de 1-0 voorsprong op het scorebord kon worden genoteerd. In de 30e minuut kreeg Winston van Dijk van de tegenstander een vrije schietkans. Gelukkig kon Jelle redding brengen. In de 34e minuut kwam GSBW bijna op een 2-0 voorsprong. De inzet van Denzel rolde via de binnenkant van de ene paal richting de andere maar passeerde daarbij niet de doellijn.

De voorsprong was verdiend en een grotere voorsprong zou ook zeker terecht zijn geweest.

Onder de rust was er geen aanleiding om te wisselen.

2e helft:

GSBW ging door waar het was gebleven. In de 60e minuut belandde een inzet van Denzel tegen de lat. In de 69e minuut kon de Blauw Wit doelman vol aan de bak op een vrije trap van Bradley. Met een uiterste krachtsinspanning tikte hij zijn inzet tot corner. In de 71e minuut viel dan toch de 2-0. Op aangeven van Denzel maakte Imad zijn 2e met een geplaatste bal in de rechterbenedenhoek. Hierna werd Tymen gewisseld en kwam nieuwkomer Wolf voor hem in het veld. In de 78e minuut werd ook de moegestreden Willem vervangen en kwam Simon voor hem in het veld. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd werd uit voorzorg ook Denzel gewisseld en maakte de pas 17 jarige Lucan zijn opwachting in GSBW 1.

Gezien het vertoonde spel was de overwinning vandaag terecht en kon Blauw Wit ′81 geen aanspraak maken op meer.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Dussense Boys op het programma.