Middelstraat 32
5176NK
DE MOER
tel. 013-5159225

Op zondag 05-02-2023 moesten we afreizen naar de Moer voor de 1 e wedstrijd na de
winterstop. De thuiswedstrijd was thuis door GSBW met 2-0 gewonnen. Er mocht echter van
onderschatting geen sprake zijn.
GSBW begon deze winderige zondagmiddag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion
van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Imad Kharichef,
Milan van Boxtel, Tymen van Loon, Willem Kleijssen en Danilo Farci.
Als wissel waren beschikbaar: Koen van der Leur, Danny van Laarhoven, Teo Filipovic, Wolf
Diederen, Jessey Akkermans, Timo Smulders en Joe Romijn.
Na een indrukwekkende 1 minuut stilte in verband met het overlijden van de moeder van
Danny werd er dan toch afgetrapt.
Beide 11-tallen begonnen aanvallend aan de wedstrijd waarbij GSBW iets meer in balbezit
was. Het 1 e kansje was voor Blauw Wit ′81 in de 7 e minuut. Vanuit een voorzet van rechts
raakte Toby Netten de bal niet vol waardoor deze ruim voorlangs ging.
De 1e kans voor GSBW viel te noteren in de 10 e minuut. Vanuit een scrimmage viel de bal
voor de voeten van Willem. Vanaf ongeveer 10 meter schoot hij echter recht in de handen
van de keeper. In de 15 e minuut kreeg Milan een kans. Door slecht uitverdedigen van de
Blauw Wit doelman viel de bal voor de voeten van Milan. Hij schoot echter iets te gehaast
waardoor zijn inzet ver naast het lege doel ging.
In de 18 e minuut werd het dan toch 0-1. Op aangeven van Bradley schoot Tymen vanaf links
(punt 16) de bal schitterend in de rechterbovenhoek.
Enkele minuten later had het al 0-2 kunnen zijn. Vanuit een pass van Willem verscheen Milan
vanaf links alleen voor de keeper. Helaas schoot hij vanaf ongeveer 8m tegen de uitlopende
keeper aan. In de 27 e minuut viel dan toch, en verdient, de 0-2. Vanuit een lange bal op maat
van Tymen kon Danilo alleen richting het doel van Blauw Wit opstomen. Hij bleef koel in het
1 tegen 1 duel met de keeper en scoorde beheerst. 1 minuut in blessuretijd viel nog bijna de
0-3. Vanuit een goed genomen vrijetrap van Willem, Imad en Milan kreeg laatstgenoemde
nog een prima kans.
Met een 0-2 voorsprong kon de thee (ranja) worden opgezocht. De voorsprong was terecht
en had nog hoger mogen/kunnen zijn. Er waren dan ook geen redenen om te wisselen.
Al vrij snel na de aftrap viel onverwachts te 1-2. Een voorzet van rechts, door Toby Netten,
werd gedragen door de wind waardoor de bal over Jelle bij de 2 e paal binnen viel.
Blauw Wit ′81 speelde veelvuldig de lange bal en met de wind in de rug probeerde zij
gevaarlijk te worden via hun snelle spitsen. GSBW speelde iets minder dan de 1 e helft maar
gaf ook niet veel weg. In de 76 e minuut werd de licht geblesseerde Danilo vervangen en
kwam Jessey voor hem in het veld. In de 84 e minuut werd het dan toch 1-3. Imad schoot een
vrije trap vanaf ongeveer 22m snoeihard in de linker bovenhoek. Hierdoor leek de wedstrijd
gespeeld en werden Damian, Willem en Tymen vervangen door Teo, Wolf en Danny. Toch
kwam Blauw Wit ′81 nog terug tot 2-3. Ver in blessuretijd maakte Ruud van Boxtel nog een
doelpunt en was het nog even alle hens aan dek voor GSBW.
Na 96 minuten floot de scheidsrechter af en was de overwinning een feit en verdient.
Volgende week zondag (12-02-2023) spelen we een thuiswedstrijd tegen Dussense Boys.