5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Op zondag 12-02-2023 stond de thuiswedstrijd tegen Dussense Boys op het programma.
Dussense Boys stond op plaats 9 van de ranglijst met 13 punten uit 12 wedstrijden en een
doelsaldo van 25 voor en 41 tegen. Zij waren echter wel in vorm want afgelopen week werd
er met 4-1 gewonnen van Jong Brabant. De uitwedstrijd was door GSBW gewonnen met 3-6.
Na 1 minuut stil te hebben gestaan bij het overlijden van de moeder van Danny was het aan
onze pupil van de week (Liano Roks > JO7-1) om het goede voorbeeld te geven. Hij slalomde
langs alle Dussense Boys spelers en passeerde daarna ook simpel hun doelman.
GSBW begon deze zondagmiddag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon,
Igor van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Denzel
van Houtum, Tymen van Loon, Willem Kleijssen en Danilo Farci.
Als wissel waren beschikbaar: Koen van de Leur, Danny van Laarhoven, Teo Filipovic, Nick
Swinkels, Jessey Akkermans, Timo Smulders en Mathieu Schols.
GSBW ging goed van start. Dit leidde al in de 2 e minuut tot een prima kans voor Willem. Op
aangeven van Dion kapte hij zijn tegenstander goed uit in de 16 maar schoot daarna te
gehaast waardoor de bal voorlangs ging. Dussense Boys speelde op de counter en hanteerde
veelvuldig de lange bal en probeerde daardoor hun veel lopende spelers in stelling te
kunnen brengen. In de 12 e minuut viel de 1 e gele kaart te noteren. De gelukkige was Harry
Sassen na een overtreding op Dion.
In de 14 e minuut kreeg GSBW een penalty nadat Danilo in de 16 onderuit was gelopen.
Bradley ging resoluut achter de bal staan en scoorde beheerst de 1-0. 2 minuten later was
GSBW niet bij de les en viel de 1-1. Een aanval over de rechterkant werd door Lars
Brandenhorst uiteindelijk met links in de verre hoek achter Jelle geschoten. In de 21 e minuut
kwam Dussense Boys met 10 man te staan. Harry Sassen kreeg zijn 2 e gele kaart en dus rood.
Enkele minuten later werd het bijna 2-0. Een prima aanval over links via Danilo en Denzel
werd door Willem ingekopt. De keeper bracht echter redding voor Dussense Boys.
In blessuretijd van de 1 e helft viel dan toch de 2-1. Een prima aanval over diverse schijven
werd uiteindelijk door Danilo afgemaakt met een schuiver in de rechter benedenhoek.
Met deze voorsprong werd de thee opgezocht.
Onder de rust werd Damian vervangen door Nick.
Zaak was om geconcentreerd te blijven voetballen en het overtal te benutten.
Dussense Boys liet zich niet zomaar wegspelen en speelde met veel werklust. Dit leidde in de
50 e minuut tot een corner welke door Lars Stevens uiteindelijk tegen de lat werd geschoten.
GSBW was dus gewaarschuwd. In de 53 e minuut werd een kopbal van Milan door de
aanvoerder van de tegenstander van de doellijn gehaald. In de 57 e minuut viel toch de 3-1.
Maker was Bradley die de bal met links vanaf de rechterkant prima in de verre hoek plaatste.
In de 75 e minuut werd de moegestreden Willem vervangen door Jessey.
In de 83 e minuut werd het 4-1. Op aangeven van Tymen plaatste Denzel de bal met links in
de rechter benedenhoek. Hierna werden Denzel en Danilo vervangen door Danny en Timo.
In de 88 e werd de einstand bepaald op 5-1. Uit een voorzet van Bradley en een kopbal van
Dion werkte Igor de bal uiteindelijk over de doellijn. Hierna werd Dion nog vervangen door
Teo en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.
De komende 2 weken is er geen competitiewedstrijd. De 1 e wedstrijd staat gepland voor
zondag 5 maart. Tegenstander in deze uitwedstrijd is dan VCB uit Biezenmortel.