5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Op zaterdag, 10-12-2022, stond de lastige thuiswedstrijd tegen de koploper op het
programma. Jong Brabant had uit de eerste 10 wedstrijden 27 punten verzamelt en een
doelsaldo van 39 voor en 9 tegen. Afgelopen seizoen had GSBW 2 keer verloren van deze
tegenstander. Tijd dus om iets recht te zetten ook mede gezien het feit dat GSBW de
afgelopen 3 wedstrijden had verloren.
Op deze frisse zaterdagavond werd met de volgende 11 begonnen: Jelle van der Velden,
Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van
Boxtel, Imad Kharichef, Denzel van Houtum, Willem Kleijssen en Danilo Farci.
Als wissel zaten op de bank: Koen van de Leur, Simon Brand, Danny van Laarhoven, Mathieu
Schols, Tymen van Loon en Joe Romijn.
1 e helft:
GSBW begon goed aan de wedstrijd. Dit leidde al in de 4 e minuut in de 1 e kans. Een vrije trap
vanaf rechts werd door Denzel hard voorgegeven. De Jong Brabant doelman raakte de bal
maar half waarna Imad een kop kans kreeg. Helaas verdween zijn inzet net over de lat.
In de 13 e minuut kreeg Danilo een goede schietkans. Zijn schot vanaf ongeveer 14m ging via
de keeper tegen de lat en kon daarna maar met moeite door een verdediger worden
weggewerkt. GSBW was duidelijk de betere. In de 19 e viel dan ook de 1-0. Vanuit een voorzet
van rechts door Dion en een overstapje van Denzel kreeg Imad een vrije schietkans. Hij
schoof de bal beheerst in de verre hoek. Pas in de 26 e minuut viel de eerste kans voor Jong
Brabant te noteren. Vanuit een vrije trap tikte Tom Bastings de bal maar net over het doel.
Jong Brabant begon iets meer de lange / hoge bal te spelen om zo te proberen hun lengte en
kopkracht te benutten. In de 38 e minuut kapte Thijs Maas zich goed vrij in de 16. Gelukkig
belandde zijn inzet in het zijnet. GSBW was de 1 e helft de bovenliggende partij en de
voorsprong was dan ook terecht. Onder de rust werd er dan ook niet gewisseld.
2 e helft:
Jong Brabant ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. In de 55 e minuut werd een vrije trap,
vanaf de rand 16, net naast geschoten. In de 60 e minuut kreeg Imad zijn 2 e goede kans. Een
voorzet van Igor werd door hem van dichtbij ingekopt maar met een prima reflex kon de
doelman de bal nog tot corner tikken. 2 minuten later werd het bijna 2-0. Milan kopte een
voorzet van Willem maar net naast de verkeerde kant van de paal. In de 64 e bracht Jelle
goed redding op een inzet vanaf rechts en tikte de bal corner. In de 78 e minuut schoot Imad
een vrije trap op de buitenkant van de paal. 1 minuut later kwam GSBW goed weg. Een
corner werd door Tom Bastings maar net naast gekopt. In de 88 e minuut leidde een
combinatie tussen Denzel en Milan in een kans voor laatst genoemde. Met een prima
redding kon de doelman de bal met de voet uit korte hoek werken. Hierna werden de
moegestreden Willem en Danilo vervangen en kwamen Tymen en Simon in het veld.
Na ongeveer 6 minuten blessuretijd te hebben bijgetrokken floot de scheidsrechter af en
bleven deze keer, en verdiend, de 3 punten in Goirle. De peptalk van Gerwin en Cristel had
zijn uitwerking niet gemist. Er stond een echt TEAM.