Centaurusweg 80
5015TA
TILBURG
tel. 013-4551634

Zondag, 02-04-2023, stond de wedstrijd tegen koploper WSJ in Tilburg op het programma.
WSJ stond 3 punten voor op GSBW. De 1 e wedstrijd in Goirle was door de blauwwitten met
4-3-gewonnen. Bij verlies zou het verschil 6 punten zijn. Bij winst zou GSBW de nieuwe
koploper zijn.
GSBW begon met volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick
Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Imad Kharichef, Tymen van
Loon, Willem Kleijssen en Danilo Farci.
Als wissel waren beschikbaar: Koen van de Leur, Danny van Laarhoven, Lucan Kools, Jessey
Akkermans, Tijn Santegoets en Joe Romijn.
Beide 11-tallen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en keken de kat uit de boom.
Het 1 e kwartier was WSJ iets meer in balbezit. GSBW was te onnauwkeurig in de passing
waardoor er onnodig balverlies werd geleden. Beide 11-tallen kregen enkele kleine kansjes
maar de ballen gingen over of naast of waren een simpele prooi voor de keepers.
Na ongeveer 20 minuten nam GSBW iets meer het initiatief. Dit resulteerde in de 35 e minuut
in een kopkans voor Milan. Helaas kopte hij over het doel. De beste kans deze 1 e helft was
voor Imad in de 39 e minuut. Na een gewonnen luchtduel kon hij met de bal aan de voet
alleen richting het doel van WSJ lopen. Gehinderd door 2 verdedigers in zijn rug schoot hij
recht in de handen van de WSJ doelman. Beide teams waren echt aan elkaar gewaagd en er
werd dan ook met een 0-0 stand de rust bereikt. GSBW stond verdedigend prima maar er
moesten meer duels worden gewonnen. Er waren dan ook onder de rust geen redenen om
te wisselen.
Al in de 47 e minuut kreeg GSBW een penalty nadat Willem in de 16 onderuit was gehaald
door de WSJ doelman. Bradley melde zich aan voor deze klus en scoorde overtuigend de 0-1.
In de 59 e minuut werd het zelfs 0-2. Na een prima onderschepping van Bradley werd er door
GSBW snel omgeschakeld. Vanuit de pass van Bradley kon Milan de vanaf de linkerkant naar
binnen snijdende Imad aanspelen. Het schot van Imad ging via de binnenkant van de
rechterpaal binnen. Hierna werd de moegestreden Danilo vervangen door Jessey. WSJ ging
meer druk zetten. In de 72 e minuut kwam WSJ op 1-2. Aanleiding was een ongelukkige
overtreding net buiten de 16. Vanaf ongeveer 18 m pegelde Ronnie Reiniers de bal richting
Jelle die de bal niet vast kon houden. Een WSJ-speler was er als de kippen bij om deze alsnog
achter Jelle te tikken. WSJ gooide er nog een lange spits bij en probeerde met hoge ballen in
de 16 gevaar te stichten. In de 80 e minuut kreeg Willem nog een goede kans. Vanuit een
door Imad genomen corner kopte hij net naast. Hierna werden Willem en Imad vervangen
voor de verse krachten Joe en Danny.
GSBW hield bekwaam stand waardoor WSJ niet echt gevaarlijk meer kon worden.
Na enkele minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter af en was de 1-2 winst
voor GSBW terecht. Door dit resultaat en een beter doelsaldo neemt GSBW de koppositie
over van WSJ. Alles is dus nog mogelijk en er volgen dan ook nog vier finales.
De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Baardwijk op 16-04-2023.