5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Vandaag, zondag 24-10-2021, stond de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ′81 op het
programma. Blauw Wit stond op plaats 3 van de ranglijst met 9 punten uit de eerste 4
wedstrijden en een doelsaldo van 19 voor en 8 tegen. Van onderschatting mocht en kon dus
geen sprake zijn. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der
Velden, Dion van Loon, Danny van Laarhoven, Willem Vissers, Nick Swinkels, Bradley Luijten,
Milan van Boxtel, Denzel van Houtum, Rick van Amelsfoort, Tymen van Loon en Mathieu
Schols. Als wissel waren beschikbaar: Jarno Tieks, Teo Filipovic, Melvin de Laat, Simon Brand,
Danilo Farci en Koen van de Leur. Wegens blessures waren niet beschikbaar: Rick Kuijpers,
Willem Kleijssen en Igor van Loon.
Beide 11-tallen begonnen vol overtuiging aan de wedstrijd en gingen voor de winst. Al na 8
minuten moest Blauw Wit de eerste wissel toepassen. Remco Boerema moest wegens een
enkelblessure worden vervangen waardoor Rick Verschuer voor hem in het veld kwam.
GSBW begon prima aan de wedstrijd, speelde in een hoog tempo en zette de tegenstander
gelijk vast op de eigen helft. In de 21 e minuut viel de eerste serieuze kans voor GSBW te
noteren. Vanuit een voorzet van Tymen kreeg Denzel een behoorlijke kans. Vanuit de lucht
nam hij de bal gelijk op de pantoffel maar helaas ging hij net over het doel. Bij GSBW ontbrak
het nog aan de beslissende eindpass. In de 27 e minuut kwam GSBW dan toch op een 1-0
voorsprong. Vanuit een pass van Milan kreeg Rick, vanaf de rechter kant, een vrije
schietkans. Zijn eerste inzet kon nog door een verdediger worden geblokt maar in de
rebound liet hij iedereen kansloos door de bal bij de 2 e paal binnen de schuiven. In de 40 e
minuut viel pas de eerste echte kans voor Blauw Wit te noteren. Thimo Netten lobde, vanaf
ongeveer 30m, de bal over de uitgelopen Jelle. Gelukkig voor GSBW ging de bal ruim naast
het doel. In de 42 e minuut viel de 2-0. Wederom was Rick de doelpuntenmaker. Aanleiding
was een vrije trap van Bradley, vanaf links, die door de Blauw Wit doelman niet goed werd
weggewerkt. Rick was attent en tikte prima binnen. Op slag van rust kwam GSBW bijna op
een 3-0 voorsprong. Een kopbal van Dion ging tegen de lat. GSBW was duidelijk de betere
ploeg en de voorsprong was dan ook terecht.
Onder de rust was er geen aanleiding om te wisselen.
GSBW ging verder waar het was gebleven en bleef goed voetballen en zette Blauw Wit gelijk
weer onder druk. In de 53 e minuut kopte Dion voor de 2 e keer tegen de lat. Deze keer vanuit
een corner van Bradley. In de 55 e minuut kreeg Blauw Wit de 2 e kans van de wedstrijd. Jelle
was attent en tikte de inzet van Toby Netten prima tot corner. Aansluitend hierop kreeg
Milan een prima kans. Zijn inzet vanaf links kon maar ternauwernood door de keeper met de
voet worden gekeerd. In de 67 e minuut werd er dubbel gewisseld door GSBW. Willem en
Rick werden gewisseld en Teo en Melvin kwamen voor hen in het veld. In de 73 e minuut
kreeg Melvin een prima kans. Op aangeven van Dion werd kreeg hij een vrije schietkans
vanaf ongeveer 14 meter. Zijn inzet werd prima door de doelman gepakt. In de 81 e minuut
moest Melvin, wegens hamstring problemen, weer worden vervangen en kwam Simon voor
hem in het veld. Enkele minute later werd ook Mathieu nog vervangen en kwam Danilo voor
hem in het veld. Al met al was de overwinning vandaag terecht. Ook de tegenstander kon