Zaterdagavond, 30-10-2021, stond de derby tussen GSBW – Riel op het programma. Altijd
een wedstrijd op zich waarbij vol overgave voor de punten wordt gestreden.
GSBW begon deze avond met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Danny
van Laarhoven, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Denzel van
Als wissel waren beschikbaar: Willem Vissers, Rick van Amelsfoort, Teo Filipovic, Jarno Tieks,
Danilo Farci en Koen van de Leur.
Ondanks het slechte weer waren er toch volop toeschouwers aanwezig en was er bij de
opkomst van de spelers vuurwerk en lichtfakkels te horen en te zien. De sfeer was dus
geweldig.
Voorafgaand aan de officiële aftrap gaf pupil Isa Paenen (JO11-1) het goede voorbeeld door
Riel doelman Dave van Berkel kansloos te laten met een schot in de benedenhoek.
De eerste 20 minuten golfde het spel op en neer. GSBW was iets meer in balbezit maar Riel
kwam er soms gevaarlijk uit. In de 21 e minuut kreeg Jesse van den Corput als eerste een gele
kaart. Dit na een overtreding op Denzel. De vrije trap, genomen door Bradley, ging maar net
naast. In de 33 e minuut viel de 2 e gele kaart te noteren. Ditmaal was aanvoerder Bram Rutten
de ontvanger. Ook deze keer ging er een overtreding op Denzel aan vooraf. Uit de door
Bradley genomen vrije trap kopte Rick K. net voorlangs. 2 minuten later kopte Dion uit een
corner prima op het doel. Keeper Dave van Berkel kon met een prima reflex echter redding
brengen. GSBW werd steeds sterker. In de 39 e minuut kreeg Simon een goede schietkans.
Helaas raakte Simon de bal niet vol waardoor deze over het doel verdween. In de 43 e minuut
had Milan een prima actie in huis. Vanaf links slalomde hij de 16 in maar helaas ging zijn
schot voorlangs. Op slag van rust kwam GSBW goed weg. Vanaf rechts werd spits Robbert
Swinkels op de rand 16 aangespeeld. Geheel vrijstaand kon hij uithalen maar gelukkig ging
zijn pegel net naast. GSBW was deze 1 e helft meer in balbezit maar kon alleen gevaarlijk
worden uit vrije trappen en corners. Riel gaf goed partij en kwam er ook enkele malen
gevaarlijk uit. Onder de rust werd er niet gewisseld.
In de 51 e minuut kreeg Mats van Gestel een vrije schietkans vanaf de rand 16. Gelukkig stond
zijn vizier niet op scherp en trof zijn inzet geen doel. In de 54 e minuut werd er door GSBW
over rechts prima gecombineerd. Uiteindelijk belandde de inzet van Denzel helaas in het
zijnet. In de 63 e minuut nam Denzel vanaf rechts een corner. Wederom kon Rick K.
inkoppen maar ging de bal net over. In de 66 e minuut werd Mathieu vervangen door Danilo.
In de 69 e minuut viel onverwachts de 0-1. Na onnodig balverlies bij GSBW kon de ingevallen
Sherdi Gorden spits Robbert Swinkels in de 16 aanspelen. Vanuit de draai liet hij Jelle van
dichtbij kansloos. GSBW ging hierna meer druk zetten maar Riel bleef gevaarlijk vanuit de
counter met de snelle Sherdi Gorden. In de 75 e minuut leidde dit tot een vrije schietkans
voor Mats van Gestel. Gelukkig, voor GSBW, ging zijn schot tegen de lat. In de 77 e minuut
werd Rick K. gewisseld (bovenbeen blessure) en kwam Rick van A. voor hem in het veld.
In de 80 e minuut kreeg GSBW een penalty. Aanleiding was het onderuithalen van Tymen in
de 16. Bradley zette zich achter de bal en liet de Riel doelman kansloos waardoor de 1-1 op
het scorebord kon worden genoteerd. GSBW probeerde het daarna nog wel maar kon geen
echte kansen meer creëren. Na afloop kon iedereen zich vinden in het gelijke spel en was
het nog lang (tot 24.00 uur) gezellig in de kantine.
Volgende week weer een thuiswedstrijd. OVC ′26 uit Tilburg is dan de tegenstander.