4 oktober 2020 14:30

Scheidsrechter

M.R.H. (Mark) Sewpersad

Onbekend

Vandaag, zondag 04-10-2020, stond de thuiswedstrijd tegen Jong Brabant uit Berkel-Enschot op het programma. De statistieken wezen uit dat het altijd lastig voetballen is tegen deze tegenstander. Jong Brabant stond op plaats 7 van de ranglijst met 7 punten uit 4 wedstrijden. Vandaag, noodgedwongen, een wedstrijd zonder de steun van onze trouwe blauwwit supporters.
GSBW begon vandaag met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Nick Swinkels, Danny van Laarhoven, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Melvin de Laat, Willem Kleijssen en Denzel van Houtum. Op de reservebank zaten: Rick van Amelsfoort, Sander van Otterloo, Bob Peeters, Michael Tschmarke en JO-19 doelman Koen van de Leur.
In het begin een wedstrijd met 2 voetballende teams. Het spel golfde dan ook op en neer zonder dat er echt kansen werden gecreëerd. Het 1 e kansje was voor GSBW en viel te noteren in de 9 e minuut. Door goed storen van Willem trapte de Jong Brabant doelman de bal tegen zijn uitgestoken been aan waardoor de bal maar net naast / over het doel ging. In de 17 e minuut kreeg Melvin een kansje. Vanuit een aanval over links schoot hij echter net voorlangs. In de 21 e minuut viel de 1 e gele kaart. Igor was de gelukkige wegens vasthouden van zijn tegenstander. Enkele minuten later kreeg ook Bradley geel. In de 26 e minuut viel geheel onverwachts de 0-1. Een vrije trap, genomen vanaf rechts, werd door Marnick Muskens bij de 2 e paal binnen gegleden. De eerste de beste kans was dus gelijk raak voor Jong Brabant. In de 29 e minuut was Denzel bijna succesvol. Zijn schot vanaf de rand 16 ging via de keeper net over het doel. In de 38 e minuut kwam Jong Brabant zelfs op een 0-2 voorsprong. Wederom was een vrije trap de inleiding. Deze keer kwam de bal vanaf links en werd door Tom Bastings bij de 1 e paal binnen getikt. 2 vrije trappen en 2 doelpunten. GSBW was dus niet 100% bij de les. GSBW was deze 1 e helft niet goed maar qua voetbal wel gelijkwaardig aan Jong Brabant. Toch stond er 0-2 stand op het scorebord. Onder de rust werd Danny vervangen en kwam Sander voor hem in het veld.
Volle goede moed en vertrouwen begon GSBW aan deze 2 e helft. In de 61 e minuut kwam GSBW echter goed weg. Een inzet van dichtbij van Bram Vugts werd door Jelle bekwaam weggewerkt. 1 minuut later werd Nick vervangen door Michael. In de 64 e minuut kreeg Gijs Staps de gele kaart voor het onderuit halen van Denzel. Volgens onze secretaris was rood op zijn plaats geweest. In de 75 e minuut kreeg Bradley om , voor menigeen, onduidelijke redenen zijn 2 e gele kaart en dus rood. GSBW kon dus met 10 man verder. In de 80 e minuut werd verdediger Rick vervangen en kwam aanvaller Bob voor hem in het veld. Dit resulteerde in de 87 e minuut in de 1-2. Op aangeven van Milan was Willem de maker. GSBW probeerde nog om de gelijkmaker te forceren maar liep in 91 e minuut tegen een counter aan waardoor de ingevallen Daan Roeffen nog de 1-3 kon laten noteren.
Al met al was GSBW vandaag ondermaats en kon het geen aanspraak maken op een overwinning. Komende zondag is GSBW vrij. Op 18 oktober staat de uitwedstrijd bij OVC ′26 In Tilburg op het programma.