1 - 2

4e klasse D

13 september 2020 14:30

Onbekend

Vandaag, zondag 13-09-2020, stond eindelijk voor GSBW 1 weer een competitiewedstrijd op het programma. De laatste wedstrijd werd gespeeld op 08-03-2020 waarna de competitie noodgedwongen moest worden beëindigd wegens het Coronavirus. Tegenstander vandaag was, het voor GSBW onbekende, Berkdijk uit Kaatsheuvel. GSBW begon vandaag met de volgende 11 aan deze 1 e wedstrijd van het seizoen 2020 – 2021 : Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuipers, Nick Swinkels, Appie Azaouag, Milan van Boxtel, Bradley Luijten, Melvin de Laat, Willem Kleijssen en Denzel van Houtum. Als wissel waren beschikbaar: Rick van Amelsfoort, Michael Tschmarke, Tymen van Loon en Jeffrey van Gestel. Assistent-scheidsrechter vandaag was Luuk Becker. 1 e helft: GSBW zette Berkdijk gelijk onder druk. Dit resulteerde in de 9 e minuut in de 1 e kans voor
Melvin. Op aangeven van Appie verscheen Melvin alleen voor de Berkdijk doelman. De bal werd door Melvin, vanuit de lucht, ineens ingeschoten. Helaas recht op de keeper.
In de 13 e minuut viel het 2 e kansje voor GSBW te noteren. Door een snelle ingooi van Appie
kon Milan alleen richting het doel van Berkdijk lopen. Gehinderd door een verdediger ging
zijn inzet net naast. Tegen de verhoudingen in kwam GSBW in de 14 e minuut op een 1-0
achterstand te staan. Vanuit een counter werd Thom van de Ven in stelling gebracht. Zijn
schot / stuiterbal vanaf ongeveer 18m kon niet door Jelle worden vastgehouden. Daryll-Lee
Maasland was attent en tikte de bal simpel binnen.
Enkele minuten later kreeg Milan weer een kansje, vanuit een voorzet vanaf rechts ging zijn
inzet net voorlangs. GSBW was sterker maar moest beducht blijven voor de counter van
Berkdijk. In de 27 e minuut werd een vrije trap van Bradley door Dion voorlangs gekopt. In de
30 e minuut werd een doelpunt van Melvin afgekeurd wegend buitenspel ????.
GSBW was te onnauwkeurig in de passing en dat leidde dus tot onnodig balverlies.
In de 41 e kwam GSBW verdiend op 1-1. Op aangeven van Nick ging Melvin, vanaf links, op
snelheid voorbij zijn tegenstander. Zijn pegel verraste de keeper in de korte hoek.
GSBW speelde deze 1 e helft in een te laag tempo. Dat kon dus alleen maar beter.
Onder de rust werd er niet gewisseld.
Al in de 48 e minuut kon Jelle weer aan de bak. Op een inzet van Thom van de Ven bracht hij
bekwaam redding. In de 51 e minuut werd er op rechts een overtreding gemaakt op Denzel.
De Berkdijk verdediger kreeg geel en GSBW een vrije trap. Deze vrije trap werd genomen
door Denzel en door Rick prima binnengekopt waardoor de 1-2 een feit was.
1 minuut later kreeg Jelle de rode kaart getoond na een overtreding, buiten de 16, op een
doorgebroken speler. Jeffrey kwam voor hem in het veld en Willem moest het veld daardoor
verlaten. Enkele minuten later bleek dat Jeffrey al goed bij de les was en bracht hij met de
voet redding op een inzet van Daryll-Lee Maasland.
In de 77 e minuut moest de aangeslagen Igor worden vervangen en kwam Michael voor hem
in het veld. 4 minuten later werd ook de moegestreden Appie vervangen en kwam Rick van
A. voor hem in het veld.
Berkdijk probeerde met hoge ballen voor het doel het tij nog te keren maar na 50 minuten in
deze 2 e helft vond de scheidsrechter het tijd en werd er afgefloten. Al met al vandaag een
moeizame overwinning maar qua voetbal niet onverdiend.
Volgende week staat de 1 e thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Viola uit